Post Page Advertisement [Top]

Tanaman Penyerap CO2

KEPEL 



Sebaran di area PT Pusri         :Area Tanaman Langka

Jumlah pohon di area PT Pusri : 12 batang (2014)

Daya serap CO2         : 1,108 ton/tahun/pohon

Nama Latin         : Stelechocarpus burahol

Nama Sebutan Daerah : Burahol (Sunda), Kepel, Kecindul, Cindul (Jawa), Kepel (Palembang)

Sebaran Dunia : Asia Tenggara dan Australia


    Tumbuhan kepel atau burahol adalah pohon penghasil buah hidangan meja yang menjadi flora identitas Derah Istimewa Yogyakarta. Buah kepel digemari karena dipercaya menyebabkan keringat beraroma wangi dan air seni tidak berbau tajam. Diameter batang utamanya mencapai 40cm, berwarna coklat-kelabu tua sampai hitam, jenis ini dapat tumbuh baik di sela-sela rumpun bambu, yang ditempat itu pohon-pohon lain tidak mampu bersaing.


(Sumber: Wikipedia, Ensiklopedia Bebas)



Distribution in PT Puri compound        : Rare Plants Area

The number of trees at the PT Pusri area : 12 trees (2014)

Absorption of CO,                 : 1,108 tons/year/tree

Latin Name                  : Stelechocarpus buraho

Local Name                 : Burahol (Sunda), Kepel, Kecindul,  Cindul (Jawa), Kepel (Palembang)

World Spread                 : Southeast Asia and Australia



Kepel or burahol plants are fruit tree for table dish that becomes a floral identity of Regional Yogyakarta. Kepel fruit is favored because it is believed caused good sweat smell and urine. The main stem reaches 40cm diameter, brown-gray to black, this type can be grown either on the sidelines of a bamboo grove, where the other trees can not compete.



(Source: Wikipedia, The Free Encyclopedia)

Tidak ada komentar:

Posting Komentar

Bottom Ad [Post Page]